čtvrtek 27. listopadu 2008

Konečně dobré zprávy: Speciální edice bude a MoM dorazí příští týden

Tak s námi CD Projekt konečně komunikuje. A hlásí první dobré zprávy:
  1. Mines of Moria má být k dostání koncem příštího týdne (4.-5.12.)
  2. Speciální edice se v Česku prodávat bude ("Ano, bude i specialni edice," potvrdil v diskusi na tomto webu Gremlin; Aleth se obdobně vyjádřil/a i ve fóru na tiscali.games.cz). Fáma, o které jsem tu psal včera, se tedy nepotvrdila.
Tak doufejme, že to tentokát klapne.

Jedno malé "kdyby" si ale na závěr "kauzy MoM" neodpustím: kdyby CD Projekt komunikoval od začátku (sepsání zprávy na web by někomu zabralo sotva pár minut), nedošla by trpělivost tolika hráčům a ztráty prodejců i distributora mohly být o dost nižší...

Dost možná bych vydržel čekat i já. Což by znamenalo, že bych se teď ještě potuloval po Angmaru a nemohl bych včera v noci pomoct Durinovi VI. vypustit na svět Balroga:


Ano, modří už vědí, že se použitím démonského můstku dostávám k tomu, jak se mi zatím Morie hraje.

Jedním slovem: docela dobře ;-)

Nejdřív zápory: Od vydání datadisku je hra o něco méně stabilní a o něco více labilní (aspoň na serveru Laurelin). Sekání a lagy jsou mnohem častější než dřív, někteří hráči mají problémy s odpojováním od serverů.

Projeví se to tak, že se postava úplně přestane hýbat, i když hráč může normálně komunikovat s okolím. Někdy nepomáhá ani několikanásobný logout/login.

V nové lokaci - Eregionu - je taky docela nabito a ve špičce pobíhá lesem snad i víc hráčů než mobů. To se ale časem uklidní (další nápor přijde koncem příštího týdne z Česka, řekl bych :-)).

Klady ale převažují. Do Eregionu, který je přístupný pěšky z Trollshaws, se můžete vydat s postavou už kolem 48 levlu - první mobové jsou tu právě na této úrovni. A než stačíte projít questy v prvních osadách, na 50 se určitě dostanete.

Abyste si mohli užít podle mého názoru nejzábavnější novinku datadisku - legendary weapons - musíte projít epický quest Volume 2 Book 1, který startuje na jihovýchodě Eregionu, u bran do Morie. Jednotlivé kapitoly jsou povětšinou sólové a poměrně jednoduché, doporučuji splnit co nejdřív.

Legendary weapons jsou zjednodušeně řečeno zbraně, které levelují společně s postavou, a výrazně přidávají hře na zábavnosti. Zbraně nabírají nové levely dost rychle, takže vás zabaví po celou tu dlouhou dobu, než se podaří o další úroveň poskočit vaší postavě.

Zbraň vám musí před použitím identifikovat Forge Master v Thorins Hall (taky to je součástí Book 1) a při identifikaci se odhalí její částečně náhodně generované vlastnosti (legacies).

Když pak zbraň používáte k čechrání vlčích kožešin nebo skřetích kůží, získává body, které můžete do legacies investovat a zvyšovat jejich úroveň.

Zbraň se dá dále vylepšovat vkládání tří druhů reliktů.

A do třetice můžete její vlastnosti ovlivnit speciálními svitky - ten první dostanete také v rámci questu.

Tolik rychlý úvod. Podrobné vysvětlení systému (v angličtině), najdete třeba na serveru Lotrolife.

A já jdu na ty skřety.

Žádné komentáře: